Skolan tar över!
Lite oaktiv, men denna veckan tar skolan, läxor, det fina vädret och stallet all min tid så det blir inte så mkt kvar till bloggen!

Denna helgen blir det dåligt med tid, bland annat så ska en låt skrivas klart, och spelas in, en musikvideo ska filmas, redigeras och klippas ihop, med Mimmi, innan söndag kväll! Så kul det kommer bli :D

Men jag uppdaterar när jag får tid, jag sov sjukt dåligt förra veckan och jag har fortfarande inte sovit igen allting, så nu måste jag sova buuuums! :) Godnatt :)

Hoppas ni mår bra alla som sitter bakom sina datorskärmar och läser, det gör iallfall  jag! Kram Isa.2012-05-30 @ 22:47:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Sommarbete
Laddade bara upp några bilder, måste gå och lägga mig nu för min egen skull!


/isa
Nu är dom 4 hästar i en sommarhage och Grill verkar trivas bra! :)2012-05-28 @ 22:11:42 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Nu!
Nu tänkte jag ladda upp bilder från igår när vi släppte hästarna på sommarbete och eventuellt några från polen, innan jag somnar! Idag red jag Grill i paddocken, så nu börjar igångsättningen! Vi skirttade bara, och han hostade ingenting. Fast han har gått upp massa medans jag var i polen! Det ska vi försöka ändra på.Men det är skönt att vara hemma igen, iaf hos Grill! Men saknar redan tiden i polen med klassen!
/isa
2012-05-28 @ 21:42:36 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Hemma igen!
Igårkväll kom jag hem från en underbar klassresa i polen! :)
MEN detta kanske är ett litet onödigt inlägg, för jag måste åka till stallet snart, för det var en evighet sedan jag träffade Grill känns det som, åååååååh vad jag saknat honom! Dom ska dessutom släppas ut på sommarbete idag :)Skriver mera om resan, lägger upp lite bilder osv när jag kommer hem efter det att jag har gjort lite skolarbete, tagit hand om kaniner, ätit osv ;) Tjo!

/isa
2012-05-27 @ 17:14:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()JajaHann inte skriva så många inlägg innan jag åkte till polen! Men kommer hem seent på lördagen (idag) så bloggar antagligen igen på söndag eftermiddag eller något sånt! :)/isa2012-05-26 @ 18:20:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Ritade bilder
Vet inte om jag har nämnt det, men förutom djur och natur älskar jag att teckna! Dock var det ett tag sedan jag målade något på datorn... så bjuder på några bilder jag målade för ett tag sedan.

Denna målade jag senast, men blev inte jätte nöjd.
-

Bild på Grill som tecknad, som jag gjorde 2010


Någon random bild jag gjorde i januari eller något sådant.Har flera på datorn, kan lägga upp dom när jag kommer hem från polen kanske!/isa
2012-05-26 @ 09:00:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Grills träns
Jag har väll inte direkt någon speciell stil på min utrustning till Grill. När jag köpte han ville jag att han bara skulle ha röda prylar osv. Men nu är jag mer inne på brunt, svart och lite ''klassisk'' stil, rätt enkel och framför allt att det ska vara behaglig (vilket egnetligen är det ända viktiga) utrustning.

Grills träns. Grill har flera träns, bland annat detta nedanför. svart nackstycke och ett v-format pannband med tre stenar på. Det har jag använt mest. Jag tycker det är rätt snyggt och passar honom och våran stil. Nosgrimma har jag ingen och har aldrig haft då jag anser att det inte behövs. Nosgrimman är till för att hålla bettet på plats, men jag tycker bettet hålls på plats utan nosgrimma. Dom flesta har det för att stänga igen munen på hästen som gapar (och det finns anledningar till de!) , men det är att felanvända nosgrimman. Vissa har det bara för att det är snyggt. Man har ju olika samk, men så länge det inte trycker och hästen eller orsakar obehag för hästen så tycker jag det är okej att ha. Men jag själv rider alltid utan om jag får välja.Jag tycker man ska ha så lite utrustning som det bara går! Pannband har jag bara för att det är snyggt då det inte har någon effekt och Grill inte har något emot pannband. Käkremmen väljer jag gärna att rida utan då jag verken tycker det är snyggt eller effektivt. Många tror att käkremmen håller tränset på plats, vilket är fel. Tränset sitter lika bra utan. Käkremmen ska inte vara så hårt åtdragen att man inte kan ta av tränset utan att knäppa upp den. Utan det ligger en annan historia bakom den, varför millitärer och liknande ville ha käkrem. Det som den användes för då har vi ingen nytta till idag. Dock tror jag inte att den stör hästen spciellt mycket och jag har inget emot folk som använder det, jag skulle lika gärna kunna ha käkrem på, men jag vill ju har så lite remmar som möjligt.

Tyglarna passar inte till tränset jag vet. Men jag köper nya när jag får pengar över (om det ens är möjligt som hästägare). Bettet rider jag som sagt med ibland, men nu rider jag mestadels bettlöst (hackamore) därför att Grill föredrar det.


Samma träns här ovan.

Sedan har jag flera träns, bland annant detta. Det är jätte gammalt och det hade Grill på ridskolan, dock har jag tagit bort nosgrimman och pannbandet då jag inte tyckte dom behövdes. Käkremmen gick inte att ta bort så den har jag struntat i. Själv tycker jag tränset är skit fult faktiskt, men jag brukar rida med det när jag rider på hacket, eftersom hacket passar bäst med detta träns. Som sagt, ifall jag hade haft en massa pengar över hade jag gärna bytt ut det och haft hacket på något snyggare nackstycke.Sedan har jag ett western nackstycke, har haft hacket på det, men det går inte så bra ihop för då måste jag korta nackstycket så mkt osv. Så nu jag Grills gammla tvådelade bett på det istället (Jag har tre bett, hack, tvådelat gummi och vanligt tvådelat)Sedan rider jag i grimma ibland, köpte en islands-nosgrimma för att ha den som en grimma att rida i (så blir det bettlöst) /isa


Det får vara allt för denna gången!
2012-05-25 @ 09:00:00 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Mera bilder från tisdag.
Lägger upp några till från i tisdags, då vi gick på en promenad också :)

6

Iofs så blev det inte så lång promenad då det blåste massa och Grill inte hade lust att promenera.
/isa2012-05-24 @ 09:00:00 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Bilder från tisdag
HejHej! Här är några av dom bilder jag tog igår när jag var i stallet. Tog korten uppe vid stallet medans jag borstade Grill. Det var rätt varmt så han stog bara och chillade i värmen! 
 
3
Bild tagen ifrån klubbhuset :3 /isa
2012-05-23 @ 09:00:00 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Vem är Grill? Del ett.Ja, vem är den där lilla ponnyn som dyker upp hela tiden på min blogg? Det är min bästa kompis förstår ni :)

Han heter Grill och har nyss fyllt 19 år. Han är den trognaste vän man kan tänka sig. Vissa säger att djur inte förstår sig på humor eller kan känna ''mänskliga'' känslor, men dom känner inte min ponny! Han tänker alltid steget längre än människan för stunden och är svår att överlista om man nu ser de från den synvinkeln.Men Grill har inte alltid vart ''min'' (Låt mig först klargöra att jag inte gillar att använda ordet min, eftersom man aldrig kan äga någon, men när jag säger ''min häst'' menar jag att det är jag som står som ägare på papper alltså har ett visst ansvar, djur är inte föremål, utan indivier, liksom vi människor!),

Innan jag köpte Grill för två år sedan gick han på ridskolan ale jennylunds ridklubb. Han gick med på lektioner och lärde barn och ungdommar att rida.


Grill i mitten, går med på en lektion. Jag som rider. Bild från 2008.

Dock var han ju inte direkt en av dom populära. Dom som vet hur vissa ridskolehästar kan vara (slöa, avstängda och utråkade), kanske får upp just den bilden i huvudet. Men i Grill var det mycket liv! Han slängde av folk stup i kvarten, var rädd av sig och var en väldigt känslig häst. Omtyckt vill jag inte påstå. Iallfall inte när jag började där 2008. Efter att jag ridit han för första gången 2008 och han ägnat en hel lektion åt att försöka kasta av mig utan att lyckas - fastnade jag för honom direkt. Om det hade vart vilken annan ponny som helst hade jag blivit rädd och velat byta, feg som jag var för att rammla av som nybörjare. Men med Grill blev det tvärtom! Han kändes så speciell, så rätt! Han var inte alls som dom andra hästarna, minst sagt. Han var inte avstängd, han gick att kommunicera med lätt och enkelt. Man liksom smälte ihop och kände sammhörighet på något sett.

Jag vet inte riktigt var det va, men något var det. Sen dess hade jag han på alla lektioner, varje tisdag åkte jag till ridskolan för att rida på Grill. Varje tisdag blev höjdpunkten i mitt liv. Han var envis, visade alltid vad han tyckte, men sammtidigt mera ärlig och varmhjärtat än någon annan själ jag kännde.Men det funkade snart inte i längden, sammhörigheten jag kännde till den ponnyn och saknaden trotts att jag såg honom varje vecka (förutom på dom hemska sommarloven som jag grät igenom) var outhärdlig. Att köpa en häst, hade inte kommit på tankarna fören jag vart mycket äldre, kanske 17-20 år? Eftersom jag bara var en nybörjade. -Om det inte var för Grill. Jag var 13 år när jag gjorde mitt val, eller det var inget val. För mig fanns det inga alternativ. Inget skulle någonsin skilja oss åt, jag skulle inte klara av det. Jag ville ge honom det liv han förtjänade. Kalla mig inte bortskämmd och att jag får allt jag pekar på nu. Jag köpte han själv, sparade pengar, sommarjobbade osv. Tillslut var det bara 4 tusen som fattades, som jag fick låna av mamma som jag nu har betalat tillbaka, ( mamma skulle aldrig komma på tanken att köpa en häst åt mig, hon sa att jag gärna fick köpa han för mina egna pengar, eftersom hon trodde att jag aldrig skulle vara i närheten av att ha råd, men här fanns inga gränser för vad jag gjorde för den ponnyn) Eftersom Grill inte var speciellt populär och började bli lite äldre, så släppte dom honom, när jag bad om att få köpa loss honom.

Sommaren 2010, en dröm gick i uppfyllelse, 2 kilometer ifrån mitt hus stog han inackoderad. Ni anar inte, den overkliga känslan av ren lycka. Aldrig någonsin har jag ångrat mitt val som hästägare. Eller beklagat mig över att behöva gå/åka till stallet i ösregn. Aldrig någonsin skulle jag släppa Grill, eller ens ha tankar på att sälja honom. Om jag är lång på honom kvittar, ridningen spelar ingen roll. Det är bara han som spelar roll. Jag älskar dig lika mycket nu som då! /isa
2012-05-22 @ 20:00:00 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Nu åker jag snart :)
Har packat klart nu och vart i stallet och sagt hejdå till Grill, tog med kamran till stallet och fotade också så bilder kommer i veckan. Dock har jag inte hunnit skriva några inlägg än. Får göra det nu! Hoppas jag hinner :)
Bild från idag. Snart bär det av till polen! Hejdå, kommer tillbaka på söndag :)/isa
2012-05-22 @ 16:50:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Vad händer idag?
Ledig idag!

Första och främst till stallet, göra iordning hö, vatten osv, kanske gå en promenad med Grill, borsta igenom honom ordenkligt och sedan säga hejdå i en timma eller två<3

Sedan ska jag bada (badkar, inte ute, jag avskyr att bara i kallvatten) och packa klart. Sedan ska jag skriva massa inlägg som kommer att publiceras under tiden jag är borta. Om jag hinder ska jag plugga och solar också :)

Sedan klockan halv 7 åker jag till skolan, 7 åker vi buss till flygplatsen och sedan iväg till polen, vilket går rätt fort. Sedan ska vi åka buss hela natten tills vi kommer fram till krakow. 

/isa

Sä spännande 8D Kommer sakna alla djuren dock, främst Grill! Jag får överleva ändå.


2012-05-22 @ 10:47:36 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mysväder!
Sitter inne och lyssnar på åskan, har jag sagt att jag älskar när det åskar? Okej, jag får erkänna att jag gillar nästan alla väder, regn, sol, snö, hagel, åska osv. (Om det inte är jätte rått väder och isande vindar eller blöt snö...)

Tillskillnad från mig tycker min hund däremot inte om när det åskar! Han gnylar och blir jätte rädd och försöker klättra upp i ens knä och gömma sig, stackarn. Fast han är mycket värre när han hör raketer! 

Iallfall! Jag har nyss varit i stallet, gick ner till sjövallen och tillbaka med Grill, mysig promenad :) Dock var de sjukt varmt trotts att jag bara gick i shorts och linne. 

Vill inte åka ifrån honom i hela 5 dagar.... :( <3 men ändå så längtar jag till polen, ska bli jätte kul med klassresa och dessutom ska det bli vaaarmt, med risk för regnskurar! Gött! :) Varmt, fuktigt väder med regnskurar då och då är ju verkligen det härligaste som finns!

Nu ska jag äta något! Eller åh, det börjar regna nu! Kanske gå ut och lägga sig på gräsmattan en stund, bara för/isa att jag är så varm... Fast iofs så åskar det ju. Vi får se! Hörs.


2012-05-21 @ 20:26:15 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Hultasjön
Några bilder från hulta sjön igår! Lika bra väder som idag, sol, sol, sol och vaarma vindar! :)Nu ska jag och mamma iväg till stallet! Vi ska gå en promenad med Grill. Hejdå :) /isa2012-05-21 @ 17:26:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Mera bilder
Det blev en del bilder i bokskogen, bland annat dessa:

Bild som jag tog på fina emma, vad busigt att jag laddar upp den utan att fråga om lov (a)


Två bilder som emma tog på mig :)

Kommer nog ladda upp några mera bilder från hulta, men det finns risk att det inte blir fören imorgon. Frågan är om jag hinner det då? Jag ska ju åka på tisdag.... Måste packa hela dagen imorgon :o 
/isa


Klockan är ju halv tolv... Skit också, vad tiden går fort!
......................................................................................... men, men! Go´natt! :D
2012-05-20 @ 23:29:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Grattis på födelsedagen bror!
Det är inte bara min katt och ponny som fyller år i maj, utan min bror också! Så Grattis Timmy Falk, som fyller hela 18 år idag. Han är dock inte hemma idag, men firades i förrgår. Så synd att han glömmde sitt godis hemma, nu är det inte mkt kvar av det, mohaha! 

 

Bild från i sommras, från tyskland. Glad som vanligt? Hade iofs lite roligare bilder på han på datorn, men nu ska vi inte vara elaka, (eller.......?) kram lillasyster!<3/isa


2012-05-20 @ 23:11:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Skog
Åkte till hultasjön med Emma idag, fotade, fikade och solade/doppade tån. Emma räddade en citronfjärill från att drunkna också! Dagens hjälte! Men påvägen dit stannade vi till vid en bokskog och tog lite bilder, tyvärr var dom flesta bilder för stora för att ladda upp här, och jag orkar verkligen inte ändra storlek.

Men två funkade att ladda upp, en bild på en vitsippa och en på en del av skogen.

/isa

Så galet fint med bokskog :) även om denna bilden var mer eller mindre kass och knappt visar något av skogen..


2012-05-20 @ 22:29:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Nu, nu, nuu!
Han var så himla go idag, Grill. Det var ju otroligt varmt ute, men jag börja iaf med att borsta honom en lång, lång stund så han blev ren och fin för det mesta. Han stog och sov iprincip och jag kunde liksom gå iväg och lämna honom lös och han bara stog kvar och sov typ, haha.

Sedan gick vi på promenad, vi gick inne i skogen, i slutet av skogen fick han gå och beta av lite gräs som va på stigen. Satt ner en lång stund (1 timma?) på en liten sten medans han gick omkring och betade. Det var iallfall jätte härligt, jag älskar ju skogen, Grill och värme, och detta var en kombination av alla tre. Att bara sitta i skogen under ett träd en varm sommardag (?) och inte göra någonting, utan bara lyssna till ljudet av alla fåglar, bäcken som forsar och ljudet av hästar som betar runt omkring. Me gusta :) 

Sedan hade vi trickträning och avslutade med lite stretching, Grill vara super mysig och sammarbetsvillig hela dagen. Soft!Nyckeln till lycka är verkligen att ta vara på stunden och verkligen vara här och nu. Man hör så sjukt många människor säga att man ska leva i nuet och ta till vara på stunden. Men jag tror inte många vet vad det innebär (såklart finns de dom som gör det också), för det finns så många människor som alltid har något i bakhuvudet, orar sig, ångrar eller har ångest för något som vart eller kommer att vara. Eller att man längtar till något speciellt eller planerar om så bara för 5 minuter fram eller för 5 år fram. För att kunna släppa allt och bara ta det lugnt verkar så otroligt svårt för vissa människor. Bara släpp de. Att ta vara på _nu_ är också, på sett och vis att vara /isatacksam mot livet, inte sant? För man ska ju ta vara på det man får/lånar. Att alltid planera är ju att kasta bort sitt liv. Enligt mig dvs. Såklart kan de vara bra att planera, men man måste kunna avstå från det också.


2012-05-20 @ 20:52:02 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()Fotodag?
Får skynda mig att skutta iväg till stallet, men först ska jag ringa Emma för vi hade planerat att åka iväg och fota massa idag! Så får eventuellt göra det efter jag vart i stallet isåfall! :) Lovade att ringa igår... heh, får göra det nu då :)Bilden tog emma för drygt ett år sedan när vi hade fotodag! :) /isa2012-05-20 @ 10:19:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Stenungsund vs göteborg?
Var ju i göteborg igår med Emma, köpte ett par shorts och två t-shirtar. Idag frågade mamma mig ifall jag ville åka med till stenungsund och shoppa, vaaarför inte?

Ja, tänk att även så brutala hästnördar som jag kan tycka det är kul att shoppa. Fast jag gillar inte ordet shoppa, det låter drygt. Hmm...Jag har varit och handlat kläder, nää? köpt kläder?... Iaf, det blev yttligare två par shorts (mwihih, min nya drog....) ett par svarta och ett par mint, + två linnen, en t-shit och en lång tröja (Alla för bara 19 kr styck, hade tidigare kostat 99 kr/st) sedan köpte jag en BH och ett par strumpor + en skolavslutningklänning! :D

Eller köpte och köpte...Mamma betala, snäll som hon är, känner mig lite bortskämmd dock, får hitta på något fint till morsdag (a) Men nu blir det inga mer kläder, nu har jag så det räcker heela sommaren! :)

Måste även tillägga att jag absolut fördrar stenungsund framför göteborg (förlåt gbg), alla jäkla stressade, överparfymerade människor, dålig luft, köer till provrummen, folk i kassan som jobbar 110 km/h utan att andas och så fullt med folk och högmusik i varje affär!

I stenungsund var det låg, lugn musik i bakgrunden i dom flesta affärer, få folk (=inte trångt!), så man kunde höra ifall någon tappade en en krona på golvet, inga köer till kassan eller provrum, långsamma människor bakom kassan som var trevliga och faktiskt andades. Mycket bättre! :)
Fast det är klart, slipper gärna allt som har med städer att göra och sitter på en stubbe i skogen istället, eller ligger och solar på någon äng ute på landet. Eller varför inte chilla på en brygga med fötterna i vattnet? mm. Men när det gäller att handla kläder hissar jag iaf stenungsund och dissar göteborg. Alla som känner mig vet att jag hatar att vara i stan, jag måste vart en panda eller typ sengångare i mitt tidigare liv, haha. Eller kanske en sten? De hade vart chill c:  /isa


 2012-05-19 @ 23:15:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Promenad

 Grill hostade förra veckan i hagen och när jag red, så jag tänker inte börja setta igång honom än, dessutom ska jag ju till polen tisdag-lördag, så det hade ändå inte varit någon större ide. Nu har han mest gått i lösdriften, jag har pysslat lite och gott promenader med honom ibland. Men efter polen, så ska jag förska setta igång honom, kanske började med lite arbete från marken, hostar han inte fortsätter jag med igångsättningen, hostar han så ringer jag vetrinären, så får vi skriva ut medicin... Me no gusta... :(

Idag gick jag och mamma iaf en promenad med Grill i duggregnet (som sagt, jag älskar regn! Faktiskt.) Men först borstade jag han uppe vid stallet, han fick stå lös idag (gimskaftet på ryggen) och då var han mycket lugnare, att jag aldrig lär mig! Ibland knyter jag bara upp honom, så får han flipp och vill tillbaka till hagen, så knyter jag kortare för att han inte ska dra sönder gimmskaftet. Men det hjälper ju inte, han blir ju bara spänd. Så ställer man honom LÖS... så står han hur snällt som helst! Det är inte första gången det har vart så heller... aja, får lägga det på minnet nu då.

Vi följde grusvägen en bit, för att se vart man kom (för er som inte vet har vi nyss flyttat till ett nytt stall/lösdrift, så vi utforksar fortfarande lite). Jag kan säga att Grill tyckte dikeskanten va väldigt intressant idag. Ni ska bara veta hur stark han kan bli när han blir envis!Imorgon ska jag försöka komma iväg tidigt till stallet för en gångs skull! Kanske går en promenad, eller kanske trickträning? Hmm... de var länge sedan! :) Ska man kanske förska med klickern också? Får se om jag hittar den först och främst. Jag vet! Borsta o putsa han så ren, fin och super duper snygg som möjligt och ta med kameran och fota lite. Dock vet jag en ponny som inte skulle uppskatta det lika mycket som jag, hehe.. Vi får se helt enkelt. Go´natt. 

/isa

 

 

 


 


2012-05-19 @ 22:15:53 Permalink Grill Kommentarer (1) Trackbacks ()Liten bildbomb
Nu äntligen har jag haft lite tid att kolla igenom alla bilderna och välja ut några att ladda upp. Bilderna är från i förrgår om jag inte minns fel, på min älskade smutsiga pojke. Lägg märke till bäcken i bakgrunden på andra bilden *Me gusta*


/isa


2012-05-19 @ 19:20:34 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Godnatt
Hinner inte ladda upp alla bilderna från igår, hade tänkt att skriva ett inlägg, men kom inte på något att skriva om så jag satte mig och spelade musik istället, och där försvann plötsligt 3 timmar... Nu är jag lika trött som... en trött tonåring, och måste sova innan jag somnar på tanjentbordet.

Btw, min bror fyllde ju år idag, han fick en mjölkchoklad och en trisslott av mig, och tänka sig! Det var vinst! 25 kr.. det är inte klokt så givmild jag är ;)

-
bild från igår på världens sötaste och smutisigaste.
/isa

2012-05-18 @ 23:50:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Fredag
Så härligt med långhelg! Har haft fullt upp både idag och igår. Idag vaknade jag klockan åtta och några timmar senare var jag och Emma i göteborg i femman, köpte ett par shorts, ett linne och en t-shirt. När jag kom hem var det kalas för min bror som blir 18 år nu i helgen och sedan på kvällen åkte jag till stallet, myste bara lite med Grill, borstade osv. /isa

Igår fotade jag massa i hagen, så jag kommer antagligen ladda upp bilderna nu ikväll!
2012-05-18 @ 21:35:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Grattis på födelsedagen i efterskott!
Igår (15 maj) fyllde min kära lilla katt år! Jag måste erkänna att jag har tappat räkningen på hur gammal han är, hehe, men han är i sina bästa år iallafall! (8-10 år?) Han fick påsmat i födelsedags present, vilket lyx va ;)Jag älskar dig Tusse! Världens bästa katt! miljader kramar till dig! :)

Tusse är världens bästa katt därför att han alltid är social och kärleksfull, möter än när man kommer hem från skolan, följer än vart som helst när man är ute och går (Man kan gå rakt in i skogen i 3 timmar och sedan hem, och han följer efter hela tiden!) Han har vart med mig sedan han föddes! Han älskar att vara ute i naturen och kan vara borta i en månad under sommaren och sedan komma tillbaka. Otorligt snäll katt med så grymt go personlighet. Kommer det en ''djurvän'' körandes på vägen lägger han sig på vägen och bryr sig inte, eftersom han vet att bilen inte kör på honom, men om något annan ''farlig'' bilist kommer så går han inte ens på vägen. Han känner också igen min röst, så ifall han ser ''en människa'' komma gåendes så smyger han iväg in i skogen, ropar jag så kommer han i full galopp! Så sjukt go! Han läser än som en öppen bok också, är han påväg att göra något han inte får (tex hoppa upp i mammas säng och sova) så räcker det att ge honom en blick så låter han bli.

Vanliga katter är väldigt självständiga och inte alltid villiga att kommunicera med, Tusse är alltid kontaktbar, glad /isaoch vill alltid umgås, kela och mysa!. <32012-05-16 @ 22:33:15 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()Mina youtube-filmer 6
Sista ''dagens film'' som egentligen var gårdagens film, för nu har jag iprincip inga flera på youtube. Detta är en video på några av mina flummiga, goa djur på gården :)


/isa

Gjorde den för inte alls länge sedan! Så den är rätt ny.

2012-05-16 @ 15:16:22 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Inga mera prov!
Först och främst, vart tog tisdagen vägen? Jag hann inte skriva ett ända inlägg igår. Vi hade iallfall nationellt prov Matte c-del igår, det gick bra faktiskt och jag är rätt nöjd, hoppas de blir lika bra som det kändes som. Det var nog tack vare att jag hade min maskot med mig i fickan, kärlek till han :)<3

Idag hade vi prov på andra världs kriget, det gick också bra! Jag hade också muntliga nationella som gick utmärkt :) Dock ljög jag lite i rubriken, jag har ett omprov i ljudteknik kvar att göra på måndag, annars är det inget mer och på tisdag flyger vi till polen! 22 - 26 april.

Men ändå, nu är det värsta över och imorgon och på fredag är vi lediga, häärligt! En skoldag kvar innan klassresan alltså, vilket är sooft.

-
Lite frihetskänsla sådär ^.^

Imorgon är det städa som gäller! Kanske ska jobba med ett musikprojekt också med en klasskompis. På Fredag ska jag och Emma (+ kanske en till klasskompis) till göteborg för att köpa stuff inför sommaren och skolavslutningen. På eftermiddagen är det PartyPartyParty (.....släktkalas....) för min bror som blir 18! :)/isa

Glömmde länka dagens film, igår, så det ska också göras!

2012-05-16 @ 14:59:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Go´natt
Nu är jag trött efter allt matte pluggande! I stallet stog jag mest med Grill i hagen, i skogsdelen medans det regnade, det var jätte härligt, frisk, fuktig luft, ljudet av fåglar som kvittrar och bäcken som forsar ner i ett litet vattenfall. Tror jag bara stog bredvid Grill i minst en timma och bara tog vara på stunden.

Men! Grill hostade! Två gånger.... Ingen mer ridning tills jag kommer hem ifrån polen. Jag som trodde hostan var borta... Vi får nöja oss med promenader några veckor fram över, iaf tills hostan är borta.
/isa
Anmälde iaf Grill och mig till distans healing idag, får hoppas det hjälper. Kärlek till healing, och alla underbara människor, djur och växter som delar med sig av sitt helande! Jag känner mig iaf helt slut och är jätte trött. Nationellt prov imorgon så bäst att gå och lägga sig tidigt (ehe).  Go'natt.


2012-05-14 @ 22:57:41 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()Hästar som läromästare
Hittade denna boken på köksbordet när jag kom hem från stallet, mamma hade lånat den till mig på bibloteket. Jag läste på baksidan och den verkar rätt intressant, någon som har läst den?''I sin debutbok hästar som läromästare delar Marike Ollner med sig av egna erfarenheter och upplevelser som hästägare, hästmassör och reikimästare.

Det är en medryckande, fartfylld och känslosam berättelse skriven med glimten i ögat, där många starka personligheter inom hästvärlden dyker upp...''
(med mera) står de på baksidan, jag tycket den verkar jätte intressant! Vilken snäll mamma man har som lånar hem sånna intressanta bäcker från bibloteket! :) /isa

Ska läsa den så fprt jag får tid! Någon som har hört om den, läst den eller liknande? kommentera gärna isf.
2012-05-14 @ 22:09:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Mina youtube-filmer 5
Dagens film blir en film jag gjorde nyligen, när Grill flyttade till lösdriften. Snart har jag länkat alla mina filmer som jag har på youtube på bloggen, bara en kvar nu (kommer imorgon), men jag har ju hoppat över några trista bildspel och liknande.

/isa

Denna video är alltså från 2012, i slutet på aprill.

2012-05-14 @ 16:33:52 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Måndag
Vad har jag lärt mig idag? Att man inte ska micra ägg i mikron, för då kan dom exploderar när man ska äta dom och så stinker det oerhört. Men allt var mammas fel :(

Satt 5 timmar och pluggade på evolution igår till NO provet idag.. då visa de sig att det var genetiken man skulle ha prov på..... pluggade hela SO lektionen och jag tror det gick rätt bra på provet faktiskt :D

Regnade hela dagen, så jag blev väldigt blöt när jag åkte hem på moppen... genomblöt faktiskt, och iskall!

Imorgon är det nationella matte del C och på onsdag är det prov på WW2, ojojoj, här måste pluggas! Men först stallet.... bara att ta på sig regnkläder! :DSå mycket man måste hinna med: läxor, stallet, kaninerna osv, ändå sitter man här i sin ensamnhet invirad i sin mysiga, varma filt med ett glas apelsinjuice och en påse ostbågar och bloggar sammtidigt som man kollar ut genom fönstret i ös regnet.. heh (a)
/isa

2012-05-14 @ 16:27:09 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mina youtube-filmer 4
Glömmde lägga upp dagens igår, så lägger upp två idag. Detta är ett bildspel jag gjorde, mest bilder på Grill och mig och Grill.


/isa
Lägger upp dagens senare!

2012-05-14 @ 15:56:31 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Första ridturen!
Eller ja, första ridturen sen jag och Grill flyttade till lösdriften. Han skulle ju börja settas igång nästa vecka pga hosta för snart två veckor sedan, men eftersom han inte hostat någonting sen dess och eftersom han rör sig i alla gångarterna i hagen tänkte jag skritta honom lite i paddocken.

Men idag så var det ett brunstigt sto (varmblodet) som gnäggade efter honom hela tiden, så han var rätt spänd, gnäggade tillbaka och kunde inte fokusera i två sekunder. Red barbacka med hackamoret i den lilla paddocken och det gick väll rätt bra, han gick med snabba steg och ville mest trava för att han var lite uppstressad. Men tillslut så lyssnade han lite bättre och kunde göra halt, öka och minska skritten.

Sedan red vi ut en sväng med en annan tjej i stallet och det gick väldigt bra tycker jag. Men efter jag satt av och skulle binda upp Grill utomhus ville han inte vara själv!  Herregud de måste han verkligen öva på... Men sedan fick han sällskap och då gick det bra. Han är verkligen beroende av sin lilla flock. Jag får nog börja med att ta upp han till gården varje dag, och kanske bara borsta lite så att han får vänja sig :)Gammal bild från i sommras, jag och min kompis hade fotodag. Brukar inte direkt rida i cowboyhatt och med westertyglar ;)

Nu ska jag ta något att äta, sedan ska jag plugga, plugga, plugga, plugga och plugga. Får se hur de går med det./isa


2012-05-13 @ 14:54:11 Permalink Grill Kommentarer (1) Trackbacks ()Varför bettlöst?
Jag har ridit på tvådelat gummibett sedan sommaren 2010 då Grill blev min häst. Ibland red vi i grimma och testade hackamore då och då. Han har alltid visat att bett inte är något han föredrar, då han inte vill gapa när man sätter in bettet i munnen på honom.

Så 2012 har jag gått över till att rida bettlöst, två eller tre gånger har jag ridit med bett. Förut trivdes inte Grill på hackamore, för han tyckte de var obehagligt med skänklarna, men nu har han vant sig och visar tydligt att han mer föredrar hackamore än bett. Det är inte det att bettet sitter på tok eller att jag drar i munnen när jag rider (rider för de mesta på långa tyglar) Utan helt enkelt att han inte vill ha bett i munnen. Kanske gör det ont att ha bett i munnen....? Beroende på hur man använder de såklart. eller...?

Letade fram några gammla filmer som jag såg för länge sedan på youtube:

Dom förklarar väldigt bra, och man ser hur dom menar i en animerad modell i mitten av videon, värd att se!Filmen visar bland annat tvådelat och tredelat, varför hästen gapar, lägger tungan övet bettet osv.


Den under är på ett annat språk, inte lika bra, men den visar också på animerad modell längre in i videon. Värd att se ifall du vill lära dig.
Detta är den absolut bästa videon! (den under) Den visar jätte tydligt och det är ingen som pratar, så det är bara att kolla. Det är forskare som göra olika expriment och man förstår väldigt bra för dom visar tydligt! Första delen av filmen visar bettets effekt medans andra halven visar spöets effekt.Dom är väldigt bra att se tycker jag, så att man förstår vad bettet kan göra så att man inte felhanterar det.

Jag har själv använt bett och använder det ibland, även om jag mest rider bettlöst. Såklart kan ett hackamore skada lika mycket som ett tvådelat, men man får ju rida med sunt förnuft och jag tycker alla borde träna mera på att vara mjuka i händerna och kanske växla mellan bett och bettlöst. /isaKanske kommer komma ett inlägg med olika bettlösa alternativ om någon är intresserad.

Disskutera och säg gärna vad ni tycker om filmerna, är det bara bullshit? Fakta? eller överdrivet?2012-05-13 @ 11:01:23 Permalink Tankar och funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()Bilder från lösdriften
Var i stallet några timmar och satt i hagen/lösdriften och fotade och gosade med hästarna. När jag kom så var dom i skogen och sov, sedan gick dom ner för att beta. Här kommer lite bilder på Grill och hans två kompisar :) Den översta bilden är på varmblodsstoet.  Grill, ren och fin som alltid! Han var väldigt hingstig idag btw, lite vårkänslor antar jag ;) Det blev ingen promenad idag, men imorgon så blir förhoppnings en promenad. /isa


2012-05-12 @ 20:10:25 Permalink Grill Kommentarer (3) Trackbacks ()Mina youtube-filmer 3
Som sagt så lägger jag ut en av mina youtube filmer på bloggen varje dag. Så detta är ''dagens'' Den är på Grill och mig när vi hade våran första ''uppvisning'' på ale jennylunds ridklubb. Den är från december 2011.

/isa2012-05-12 @ 13:38:26 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()Hinder på vägen.
Godmorgon, eller ja... klockan är halv ett men jag vaknade för en halvtimma så för mig är det morgon. Till saken! Igår när jag åkte hem från en kompis på min lilla skrutt-moppe halv 4 på morgonen, då det var rätt mörkt om man säger så och helljuset på min lampa räcker ca 3,5 meter fram. Vi bor ju lite ute i skogen om man säger så, så att det är rätt mycket djur. Så efter en kurva när jag kommer ut på en raktsträcka så ser jag 4 älgben och och älgrumpa mitt på vägen och hinner inte bromsa (hann inte ragera) så jag bara svängde unadan, bakom älgen, fast jag hade nog kört in i den om de inte var för att den gick två steg fram just då, så jag kom förbi utan problem men jag lär sett ut typ såhär: O__O men efter några meter i nästa kurva korssade en räv vägen, men den var snabb så den hann undan utan problem. Såg även flera älgar bredvid vägen.

älg

När jag kom hem somnade jag så fort jag släckt lampan och lagt mig i sängen. Hade en jätte trevlig kväll/natt igår med några klasskompisar, vi kollade på två filmer, spelade tv-spel och satt och snackade.

Idag måste jag plugga omänskligt mycket då vi har biologiprov (genetik) på måndag, SO-prov (WW2) på tisdagen och sedan nationella matte c-del på onsdag.... kill me :( Sedan ska man hinna med stallet också. Nåväl, bäst att setta igång!/isa


2012-05-12 @ 12:44:55 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mina youtube-filmer 2
Kom på att jag antagligen inte kommer att ha tid att ladda upp min numera ''dagliga-video'' idag. Denna film gjorde jag sommar 2011, den är på mig och Grill som busar i hagen med en låt från filmen björnbröder, ♥Men nu ska jag faktiskt åka iväg till stallet, så fort jag har ätit lite mat! :)/isa

 

2012-05-11 @ 15:06:06 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Fredag! :)
Idag har det varit en rätt chill dag! Vart på ett studiebesök med klassen i (utanför?) göteborg, där dom renade dricksvatten och så har vi haft mattelektion. Dock hade jag glömmt att vi skulle åka iväg på morgonen så jag höll på att missa bussen... heh.

Nu tänkte jag åka till stallet, kanske gå en promenad med Grill och sedan ska jag till en klasskompis, för några i klassen ska ha filmkväll typ :)

vår
Bild från våren 2011, kom ihåg att jag tyckte den var så nöjd med bilden då, heh C:

Jag måste säga att det är rätt fint väder trotts att det är molnigt och blåser! Så dagen ska inte slösas bort framför datorn något mer!

Måste bara tillägga att radion jag lyssnar just nu på är rätt skum! Den sänker sig själv och helt plötsligt höjer den till typ högsta volym hela tiden O.o Fast det kan ju ha med täckning att göra. Haha lyssnar på när Ola-lustig (?) är i spökhuset på liseberg, veckans utmaning var tydligen att övernatta där. /isaNej nu ska jag ut i de fina vädret, cya.2012-05-11 @ 14:55:50 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mina youtube-filmer
Nu har en vän till mig lärt mig hur man kopierar in filmer från youtube direkt till bloggen. På mitt yt-konto har jag totalt 11 filmer, men några av dom är bildspel på tecknade bilder och liknande som inte är så roliga. Så jag tänkte länka mina andra klipp några dagar framöver, alltså ett klipp per dag. Det kan vara lita allt möjligt, men mest om djur och Grill.

 

Detta är en film från sommaren 2010 när Grill blev min egna ponny. Vi hade nyss börjat trickträna och gjorde våran första film med vårat första inlärda '''''nummer'''', alltså lite olika såkallade trick osv. Men detta var som sagt för 2 år/isa sedan. Nu hade jag valt att ha honom löst istället och hade ändrat lite saker, men jaja. Detta får bli dagens klipp! :)


2012-05-10 @ 21:37:51 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Grattis på födelsedagen, världens bästa!
Idag är det nämnligen så att det är 10:onde maj! Vilket betyder att världens bästa pojk fyller år idag! -Grill- fyller nämnligen hela 19 år idag! Det blev tyvärr ingen lång stund i stallet och han blev inte lika firad som förra året, men istället fick han en hel dagi lösdriften med sina polare, jag tror de var en bra dag för han ändå :)

Men jag tänkte fira hans födelsedag med bilder som jag tog för EXAKT ett år sedan då han fyllde 18 år! På bilden nedanför är hans presenter: Ett nytt grimskaft, en godis påse (med torkad frukst + en ''äpple-bakelse''/tårta. Förutom att ge han presenter och krama om honom så busade vi i paddocken vilket han tyckte var roligt (när han fyllde 18 alltså)

.-.Grills födelsedagäpplegoodis

Som sagt, översta bilden: gimskaft + godispåse. Andra bilden: hur han såg ut i formen. Tredje bilden: I hagen med Ninja. Fjärde bilden: Han får sitt godisäpple. Bilf fem: Hur det ser ut inuti (havre, äpple mos osv i) Bild sex: Vad som var mer i hans godispåse! =Torkad frukt! :)

Hälsning till Grill: Grattis på födelsedagen världens bästa Grill, hoppas du har haft, har och kommer fortsätta ha en fin födelsedag. Jag älskar dig! Förlåt att jag inte spenderade mer tid med dig idag!

Jag vet att djur inte bryr sig om datum och födelsedagar, men jag är faktiskt människa och Grill är som en bästa vän, en lillebror eller en son till mig! Så jag känner mig skyldig att iaf fira han på något sett!

Btw! Jag har köpt en present till Grill för 600 :- men den kommer att komma om några veckor ;) Han kommer nog uppskatta presenten, men det är hemligt än så länge! /isa2012-05-10 @ 21:07:05 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Nu är jag helt slut!
Nu har jag fixat, trixat, pysslat och pillat med bloggen hela eftermiddagen, den vill verkligen inte det jag vill! Men några saker har jag minsan lyckats med. Bland annat är bloggen lite bredare nu, men det finns ingen riktig bildstorlek som passar inläggs-längden nu eller vad man säger, typiskt nog. Det får jag fixa en annan dag.  Jag blir så trött på envisa bloggar! Men jag är envisare, och trött. Så detta får nog vara allt för idag. Jag funderar på att ta bort dom gammla inläggen och börja om och skriva nya... hum, hum, hum! Vi får se :) Nu ska jag sova, bums!/isa
Go´natt :)


2012-05-09 @ 22:15:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Varför klagar alla på regn?
Ja, det regnar idag och de kommer regna imorgon också. Men jag förstår inte varför alla klagar så? Vatten är ju inte farligt! Jag tycker det är suuuper härligt att vara ute när de regnar! Det ända negativa jag kan se är att det blir lerigt i hagen. Men såklart vill man hällre att det ska vara soligt och varmt, men varför lägga ner tid på att fokusera på att det är ''dåligt väder'' och att man bara vill ha sol, istället för att gå ut, ställa sig i regnet och bara låta vattnet falla ner på en och istället uppskatta soliga dagar när dom väl är här! :) Okej, det är väll olika, vissa är som katter och kanske tycker vatten är obehagligt, men jag tror att han kan vänja sig och försöka se det från ett annat perspektiv.
Jag tycker inte att det finns något dåligt väder, men det är klart om det är storm så är man ju hällre inne och myser, eller om det är svin kallt. Men ni kanske förstår min poäng? :)

Jag hissar iaf regnet :)/isa

Kram isa!


2012-05-09 @ 19:40:47 Permalink Åsikter Kommentarer (0) Trackbacks ()För tidigt för sommarbete?

 Har haft fullt upp sen senaste uppdateringen, därför lite oaktiv. Men nu är jag iaf, helt frisk igen, Tjohoo! Skolan rullar på, det är mycket prov nästa vecka, så det kommer bli mycket plugg framöver och snart så ska våran klass åka till polen i några dagar, det kommer bli så sjukt kul. Fast vi ska bland annat besöka Auschwitz.... usch, hur ska man klara de? Men jag kommer sakna Grill dom dagarna vi är borta :(

På tal om Grill, hästarna kanske ska släppas på bete i en annan hage på gården, och bara äta gräs (sommabete), men jag funderar på- Eftersom Grill är känslig för socker, blir de stor fångrisk om man skulle släppa honom nu då? Han har ju vant sig eftersom han har massa gräs i sin hage... men ja...? Hmm... får fundera/ kolla upp det.

-

Nu har jag lagt ner min häst-dv också, eller inte lagt ner, men ska inte vara aktiv mera (tllfälligt eller inte, vi får se) Så denna lilla skabb-bloggen får vara det ända jag sitter med. Trotts att det ibland krånglar att ladda upp bilder och att man inte kan så statistiken, så får det duga! :)

Fram tills polen blir det nog bara promenader och träning från marken med Grill, men det skulle komma en tränare från skåne och ha träning för några i stallet om någon vecka... hade vart väldigt kul att vara med på, men jag kanske inte hinner sätta igång Grill såpass tills dess... Vi får se!
/isa
Nu måste jag göra klart spanskan som ska in i imorgon! Fort, fort! Hejdå Kram :)


2012-05-08 @ 19:09:19 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Stallet

 ,
Stog och borstade Grill en stund idag, sedan fortsatte vi att gå runt lite på gården, bland annat i stallet och stora paddocken, så att han fortsätter att vänja sig att vara där. Sedan hade vi lite ''träning'' från marken i den lilla paddocken, men de var mest kommunikations-övningar och bus osv en kort kort stund. Han var inte heller lös, utan jag hade honom i repgrimma och grimskaft, men han fokuserade jätte bra. Hans nya kompisar stog som vanligt och väntade på honom vid öppningen till lösdriften och Grill och dom gnäggade hela tiden med varandra medans Grill var uppe på gården, aawi-aaw/isa


2012-05-07 @ 22:09:18 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Efter skolan
Kom hem från skolan för en stund sedan och har nyss ätit lunch (pannkakor ftw). Det gick rätt bra på muntliga nationella i engelska, skoldagen har vart bra men dock har jag varit hes som en kille som är mitt inne i målbrottet.

Grill öra1
/isa
Himalaya har klarat att vare uta hela natten utan problem. Nu ska jag nog byta om och åka till stallet en stund. Funderar på att ta med kameran, jag gör nog så ifall den har betteri :)  Hörs!
2012-05-07 @ 15:48:24 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Godmooorgon!
Det blir nog att ta moppen till skolan idag, för har inte så ont i halsen idag (lycklig :D) och det är nationella muntliga för mig i engelska, de kan man ju inte missa!

falk

Meen något som är riktigt  surt (om man nu ska ha något att klaga på) är att min statistik laggar på bloggen, den har slutat visa hur många besökare jag har, utan den fastnade på den 4 Maj, då jag gjorde iordning bloggen och hade 2 besökare ._. Men jag vet ju att jag haft mera nu men den visar ju inte de.... arrrgh :c/isa

JAJA! Nu ska jag skynda mig iväg till skolan, lite brottom nu, hörs!

2012-05-07 @ 07:13:02 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Skogspromenad
För ungefär en vecka sedan (oj vad tiden går!) flyttade jag min lilla ponny till en lösdrift. Första dagarna gick han bara i hagen, lärde känna kompisarna osv, sedan har han varit uppe på gården/vid stallet och blivit verkad en gång, en annan gång gick vi och utforskade hela gården tillsammans (Gick in i stallet, gick några varv i båda paddockarna osv) så han fick se sig omkring och bekanta sig med gården också.

Idag gick vi våran första promenad, det var en liten skogsrunda som jag blivit tipsad om. Den var jätte mysig och lagom längd. Det tog kanske 7-10 minuter. Grill var jätte taggad och tyckte de var jätte kul att få komma ut i skogen! :)

Grill i skogen

Hans två nya hagkompisar som går tillsammans med honom på lösdriften är så himla mysiga! Grill och dom har blivit jätte bra polare, när jag skulle ta ut honom ur hagen så gnäggade dom efter honom och följde med honom till utgången av hagen, sedan stog dom och gnäggade medans jag och Grill var ute på promenaden. När vi kom tillbaka stog dom kvar, och hade väntat på honom. Dom blev jätte glada när dom fick tillbaka sin kompis, Grill verkar verkligen trivas med dom! Det är såå härligt att se :)

Nu ska jag gå och sova, jag har lite mindre ont i halsen idag, så det kanske blir att gå till skolan imorgon, vi får se, kram!/isa2012-05-06 @ 22:33:09 Permalink Grill Kommentarer (0) Trackbacks ()Kanindag!
Det blev mycket pyssel med kaninerna idag. På bilden nedanför, till vänster ser ni det vita kaninhuset som min pappa byggt, där bor Teddy, hans dotter Tingeling och hennes dotter Nala och dom har en stor hage som man knappt ser halva av på bilden. Till höger är Himalayas ''nya'' bur (ny för henne) och hennes pytte lilla hage runt omkring.

.

Idag skulle Himalaya som föddes som utomhuskanin och blev inomhuskanin - 'ställa om sig' till utomhuskanin igen 24/7. Så jag röjde iordning och fixade massa i hennes hage och utebur.

himalayakaninhus

''FÖRE'' -Bättre bild på Himalays 'nya' bur + hage (hon har bott i en liten inomhus bur fram tills nu, men vart ute i hagen på dagarna) Som ni ser är det väldigt lite utrymme för en kanin. Stenarna på taket är för att taket inte sitter fast, så att det inte ska blåsa iväg.

Det jag gjorde idag var att fylla buren med spån+hö. Diska och ställa in matskol, vattenflaska och vattenskål, samt saltsten och kalksten. I hagen fick hon också lite nya roliga grejer. Jag åkte också till granngården och köpte 4 nya kompostglaller för 139 kr och byggde ut hagen.

h  

''EFTER'' -Såhär blev det när det var färdigt! Som ni ser, iordninggjord bur + lite mera saker i hagen och större gård, men fortfarande ingenting jämnfört med hagen till Nala, Teddy och Tingelings hus.

s

Här springer Nala, Tingeling och Teddy ute på dagarna! Rätt stor, men fortfarande inget jämfört med vad en kanin borde ha. Kaniner är ju vilda från början, vilket är naturligast, ''så det ska vara'' så att säga, då har kaninerna hela världen att röra sig på, inga gränser alls. Så denna hagen är egentligen ingenting! Men jag får så dåligt samvete när jag sätter djur i bur. Men ju större, dessto bättre! Dom kan iaf aktivera sig själva och har chansen till ett lite mera naturligare liv än en kanin som sitter själv, instängd i en trång liten bur i hela sitt liv... det är inte schysst :/


n
Nala ovanför
t
Teddy ovanför!

Nedanför: <---- Nala *Teddy* Tingeling--->

f
hh
Himalaya och ... STEN 8D ... :3 Btw! Himalaya som också är Tingelings dotter, är OTROLIGT lik Tingeling, så ni inte blir förvirrade.

Hoppas det inte är för kallt för Himalaya nu, första natten utomhus och det är 2 grader ute...
Jaja, nu är jag helt slut i allafall! Idag har jag också flyttat ut en tunna hö och en hink med pellets och ställt imellan kaninhusen, för så blir det snabbare, smidigare och enklare att utfodra ;) Tjoo!/isa


2012-05-06 @ 22:15:20 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Fint väder, tjoho!
Godmorgon, godmorgon! Solen skiner, så detta får bli ett kort inlägg. Har fortfarande ont i halsen, så vet ej om jag kan gå till skolan imorgon :(

Men vad ska man göra idag då? Sola? Plugga? Redigera film? Vara i stallet i flera timmar? Jag får nog ta det lite lugnt... men jag vill verkligen typ ringa en kompis och hitta på något roligt... men jag är ju sjuuuk :(

grill

Haha, jag måste börja skriva roligare inlägg! Istället för vardagsfunderingar på vad jag ska göra och klagomål på att jag är sjuk ;) Å andra sidan har jag inte länkat bloggen någonstans än, så har bara typ 2 besökare om dagen, haha :3 /isa

Nej nu ska jag ut och släppa ut alla kaniner! Hejdåå.

2012-05-06 @ 10:49:34 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Film! :3

 Nu är det segt, för jag har dubbelt så ont i halsen som imorse! Så typiskt. Kanske är mitt eget fel, eftersom jag har varit ute så mycket idag. Satt i hagen med Grill en stund och så har jag varit ute och filmat en del. Nu på kvällen har jag redigerat och satt ihop en kort film :3

http://www.youtube.com/watch?v=60DM8QcSjOU
Den är på mina kaniner, min katt och min knäppa lilla hund! :)

kaninfamilj

usch... jag kommer inte kunna sova, inga halstabletter hjälper och de känns som någon har sandpapprat min hals typ... i värsta fall får jag.... hmm... jag vet inte :c  Isa gillar inte att vara sjuk, uschofy! Go´natt /isa2012-05-05 @ 22:34:22 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()Örter mot halsont
Har kikat runt lite men hittade inte så mycket, Det vanligaste var olika sorters örteer med citron och honung. Men det jag hittade var följande:Mejram, timjan, lavendel, citron och ingefära. Jag antar att honung inte gills som en ört precis. Mejram och timjan (som verkade vara den mest populära örten mot halsont) kanske jag har hemma. Lavendel - osäkert. Men citron, ingefära och honung har jag. Får testa det!

maskros
Visste du att: Maskrosen (blad + rot) som mest ses som irriterande ogräs -används inom folkmedicinen vid allehanda sjukdomar och besvär? Källa: alternativmedicin.se  /isa


 
2012-05-05 @ 12:02:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Vad ska man göra?
Har fortfarande ont i halsen, men känner mig ändå lite bättre. Jag vill vara i stallet hela dagen, men det är nog inte värt det så länge jag inte är frisk. Jag tror jag ska kolla upp om de finns några örter som är bra för halsont, känns mycket säkrare med naturliga 'läkemedel'. Eftersom jag proppade i mig hur många olika halstabletter (och liknande) som helst och sedan fick jag kliande utslag på armen, läskigt! :(

funderar

Tror ska försöka pyssla lite med kaninerna idag också samt plugga. Men för mig är det ingen ide att planera, det blir aldrig som planerat ändå ;) Vi får se! /isa
Kram!


2012-05-05 @ 11:16:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()Varit hemma idag, ont i halsen, aj,aj,aj :(

 Igår var jag frisk som en nötkärna, sedan satte jag mig och spelade gitarr i en timme och efter det kunde jag knappt prata, kändes som jag hade fått halsfluss... (stavning på det? O.o)

Kunde inte somna på kvällen heller för det gjorde så galet ont hela tiden, så följde ett råd av en nära vän och gurglade saltvatten! :D, då försvann smärtan en stund. Vaknade och hade dubellt så ont på morgonen, så kunde inte gå till skolan, en annan snäll vän kom med min mobil och ett halsband som jag hade glömmt i skolan igår,  och lämnade de :)

Själv har jag levt på halstabletter, varmt te, isglass och yogurt samt saltvatten. Känner mig faktiskt lite bättre nu. I stallet var jag bara en kort stund och gav hästarna lite hö och kollade till Grill, fast han var väl upptagen med att beta. Sedan har jag ju gjort denna bloggen också, kvällen tillbringade jag framför tv:n, humorpogrammet högklackat är lätt bäst, kollade också en del på animalplanet :3

Nåväl, hoppas på en friskare dag imorgon! Nu ska jag snart gå och gurgla mitt saltvatten, sedan ska jag sova så gott jag bara kan :)

isaogill

Bilden är från i höstas tror jag, där jag och Grill är ute på en promenad... Ååh, nu blev jag sugen på att gå en /isapromenad! Men det är lite mörkt för det nu.. får nog bli lite ljusare ute först och får nog bli lite friskare. Ja, Ja. Go´natt iallafall.
2012-05-04 @ 22:48:40 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Vem är Isa?
Hejhej, nu är jag tillbaka från stallet igen och tänkte skriva en liten presentation.

Isa Falk heter jag och fyller 16 i sommar, bor norr om göteborg ute på landet tsm med familjen och alla djuren. Jag är en kreativ, glad, nyfiken och fantasifull prick. Förutom att umgås med djur och att vara ute i naturen så tycker jag mycket om att teckna, fota, skriva, redigera bilder och film m.m. 

falk      
What's that?  It Is a falcon! (hööh hö..)

Jag trivs bäst där det är lugnt, lite folk, frisk luft och liknande. Jag är aldrig i stan om jag inte måste, usch... jag själv stressar aldrig och tycker därför att det är jobbigt med alla hundra människor till höger och vänster som lever i framtiden istället för just nu, och bara stressar hit och dit 24/7. Som sagt, jag kan inte stressa, utan kan tex sitta ute i skogen i flera timmar och inte göra någonting alls, vilket både har sina för och nackdelar, haha! Låter jag som en tråkig människa? Jag vet inte, det kanske jag är? Jag tycker iaf det är jätte roligt att vara mig och jag är nöjd som jag är, inget dåligt självförtroende här inte! :)

Jag tillbringar väldigt mycket tid med min ponny, som just flyttat från stall till lösdrift 4 kilometer bort. Grill, som han heter, är en valack på 19 år om 6 dagar, korsning med connemara och newforest, ca 135 cm och isabellfärgad. Han är en mycket känslig kille, som är båda försiktig men kan samtidigt ta plats och vara brötig när han känner för det. Men hans självförtroende växer hela tiden. Grill är en riktigt smart ponny, som kan knyta upp alla knutar, rymma från alla hagar och nå vilken grästuva som helst. Mat, kärlek och hans stolthet är det viktigaste i livet för honom. 
gr6

Jag träffade Grill för snart 4 år sedan på ridskolan jennylund, två år senare köpte jag honom då jag inte kunde vara utan honom, han blev min första häst och lärde mig massor. Lär* mig massor. Jag har aldrig tröttnat på att vara hästägare eller ångrat mitt val. Grill är det bästa jag har och jag älskar han, massor :)

Vi har testad både markarbeta, frihetsdressyr, klicker, trickträning, nh och liknande. Mest brukar vi gå ut på promenader och mysa i skogen. Trickträna gjorde vi mest första året tillsammans. Nu har vi börjat träna mera nh och liknande, men jag brukar också rida ibland.

grilloisagr5 

Min hästhållning är mera åt de 'naturliga' hållet om man nu kan säga så, då han går på lösdrift och går barfota. Han rids också med bomlössadel när jag inte rider barbacka och på senare tid så rids han nästan bara på bettlöst, fast på bilden nedanför rids han på tvådelat gummibett. Jag tävlar inte och brukar inte träna för tränare, men funderar på att ta några lektion i akademiskridning och kanske någon i nh... Western hade också varit intressant, men sedan kostar det ju också en hel del med lektioner, kan tänka mig att lägga lite pengar på det, men det finns ju så mycket annat man kan lägga pengar på också :)

ribild

Jag och Grill har inga mål, mer än att vara friska och glada antar jag? :)
Kanske möjligen att han ska bli mera säker i sig själv, och kanske gå ner lite i vikt ;)
Men hur som helst, så stannar han hos mig livet ut iaf.

Sedan har jag flera djur hemma! Bland annat 4 kaniner. Teddy, (kastrerad hane) går tillsammans med sin dotter Tingeling och hennes dotter Nala bor utomhus i ett stooort kaninhus som världens bästa pappa byggt, dom har också en stor hage runt huset, så på dagarna kan dom springa ut och in som dom vill . Nalas tvillingsyster Himalaya bor nu själv i en tvåvåningsbur som står utomhus, med en egen, lite mindre hage omkring sig.

kaninfamilj
Tingeling, Nala, Teddy och Himalaya.

Sedan har jag en katt som heter Tusse, som inte fick vara med på bild... Han är iaf svart och vit, världens goaste katt! :') Sist och faktiskt inte minst, så har vi Rasmus, den lille hunden. Han är en svart, klippt bichon havanais.

rasmus/isa
Rasmus

Ja... Ja-a, det var väll allt? Eller? -När jag blir stor så vill jag jobba som hästmassör eller liknande!- nåväl, det var allt. Klart med presentationen, Hejdå, kram!2012-05-04 @ 20:43:08 Permalink Vem Isa är Kommentarer (0) Trackbacks ()Första inlägget, som inte är ett testinlägg ^-^Hej! Isa heter jag har vart sjuk hela dagen idag, så då gjorde jag en blogg + 10 testinlägg, haha! Men nu är den nog klar skulle jag tro. Tyvärr hinner jag inte skriva något långt presentations inlägg, för jag ska åka till stallet snart och träffa den här isabell-färgade pojken:

grillll

Han heter Grill och är min lilla ponny, men som sagt. Detta blev bara kort, kort. För nu ska jag hälla i mig lite halstabletter innan jag åker till stallet, men när jag kommer hem så ska jag presentera mig, hörs!
/isa


2012-05-04 @ 16:54:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()